Mitä Suomi tarvitsee

Reilu viikko eduskuntavaaleihin. Viime viikot ovat olleet aktiivista suomalaisten kohtaamista turuilla ja toreilla. Paneeleissa olen saanut osallistua välillä kiivaaseenkin näkökulmien jakamiseen Suomen parhaasta.

Mikä on mielestäni olennaista Suomen ja suomalaisten hyvinvoinnin kannalta? Meidän on ehdottomasti ennaltaehkäistävä syrjäytymistä ja eriarvoistumista ja panostettava koulutukseen yksilön ja yhteiskunnan hyvinvoinnin rakentajana. Meidän on ehdottomasti saatava vanhuspalvelut kuntoon ja taattava laadullisesti hyvä hoiva hyvinvointiamme rakentaneille vanheneville sukupolville. Meidän on ehdottomasti huolehdittava yhteiskuntamme turvallisuudesta. Meidän on ehdottomasti reagoitava ilmaston lämpenemiseen, vaikka ilmaston lämpeneminen on Suomea suurempi maailmanlaajuinen ongelma. Ilmastonmuutos on asia, jota emme voi elämässämme ja päätöksenteossa sivuuttaa. Mikäli ilmastonmuutoksen ehkäisystä ei gloobaalisti saada tehtyä sitovaa päätöksentekoa, uhkaa elintilan ja ravinnon kaventumisesta johtuva ilmastopakolaisuus koko Euroopan tulevaisuutta.

Työ on kaiken keskiössä: työhön mahdollistava koulutus, työhön kannustava sosiaalipolitiikka ja joustavat työmarkkinat. Meidän tulee varmistaa suomalaisen teollisuuden toimintamahdollisuudet ja luoda yrittämiseen kannustava ilmapiiri.
Tarvitsemme yhteiskuntarauhaa ja toimivaa taloutta, jotta meillä on jotain mitä jakaa. Vain taloudellisesti elinkelpoisessa Suomessa on mahdollista laittaa yhteiskunnan varoja syrjäytymisen ehkäisyyn ja koulutukseen. Vain turvallisessa ja taloudellisesti elinkelpoisessa Suomessa on vastuullinen ilmastopolitiikka mahdollista.

Nyt jos koskaan tarvitaan perinteistä kristillistä arvopohjaa ja luterilaista työmoraalia Suomen hyvinvoinnin rakentamiseksi!

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close