Henkilöstöpoliittinen ohjelma Vantaalle

Mielipide | Pätevää henkilöstöä on vaikea saada töihin – Vantaan kaupungin tulee kyetä kilpailuun naapurikaupunkien kanssa

7.9.2022 7:55

1

Kirjoittaja kaipaa Vantaan kaupungin henkilöstölle suunnattua ohjelmaa, johon listattu toimenpiteitä muun muassa henkilöstön palkitsemiseen ja kannustamiseen liittyen.

Pätevän ja sitoutuneen henkilöstön saaminen avoinna oleviin tehtäviin on haaste melkein jokaisella toimialalla Vantaalla. Vantaalla on haasteita saada päteviä hakijoita avoinna oleviin työtehtäviin muun muassa varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen kentällä. Osaavat tekijät karkaavat paremman perässä naapurikuntiin.

Kyse on veto- ja pitovoimasta. Kyse on palkkatasosta, työhyvinvoinnista, urapoluttamisesta. Kyse on siitä, mistä uusi strategiammekin puhuu – hyvinvoinnista. Vantaan on kyettävä kilpailemaan naapurikaupunkien kanssa.

Vantaalla tarvitaan henkilöstöpoliittinen ohjelma, jossa linjataan kaupungin tahtotilaa henkilöstönsä suhteen. Tarvitsemme ohjelman, jossa kuvataan henkilöstöpolitiikan toteuttamisen keinot ja toimenpiteet, kuten henkilöstön osaamisen kehittämisen, työhyvinvointi ja -suojelu, rekrytointi, henkilöstön palkitseminen, kannustaminen ja yhteistoiminat.

Loviisa Kaartokallio

Varavaltuutettu (kd.)

Kaupunki-kulttuurilautakunnan jäsen

luokanopettaja

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close